Wysłany: 2012-03-13, 19:19 Biblioteka zakątkowa - Downoteka - Porozmawiajmy o książkach
Zapewne większości z Was znana jest idea biblioteki objazdowej. U nas zrodził się zgoła podobny pomysł a to za sprawą hojności Pani Bogusławy Kaczmarek, twórczyni polskiego Makatonu. Otrzymaliśmy od Pani Bogusi po kilka sztuk książki: Wspomaganie rozwoju dzieci z zespołem Downa - teoria i praktyka" oraz "Trudna dorosłość osób z zespołem Downa. Jak możemy wspomóc?". Postanowiliśmy stworzyć naszą downotekę.
Na razie dysponujemy jedenastoma tytułami tematycznie związanymi z zespołem Downa, które udało nam się pozyskać między innymi dzięki Waszym darowiznom. Niektórych z nich posiadamy po kilka sztuk, tak więc postanowiliśmy oddać do Waszej dyspozycji ją właśnie dzisiaj, w Światowy Dzień Zespołu Downa.
Mamy nadzieję, że pomysł się Wam spodoba i chętnie będziecie korzystać z zasobów downoteki. My ze swojej strony obiecujemy sukcesywnie powiększać jej zasób.
Aby wypożyczyć książkę należy:
Aktualnie dysponujemy poniższymi tytułami:
1. "Wspomaganie rozwoju dzieci z zespołem Downa – teoria i praktyka" Bogusława Beata Kaczmarek
2. "Trudna dorosłość osób z zespołem Downa. Jak możemy pomóc? " Bogusława Beata Kaczmarek
3. "Cela. Odpowiedź na zespół Downa." Anna Sobolewska
4. "Żółte kółka" Eliza Piotrowska
5. "Mój rok." Jiro Taniguchi
6. "Egzamin z miłości" Alicja Suchcicka
7. "Córka opiekuna wspomnień" Kim Edwards
8. "Integracja sensoryczna a neuronauka – od narodzin do starości" Violet F.Maas
9. "Kocham uczyć czytać" Jagoda Cieszyńska
10. "Istnieć, żyć i być kochanym" Alina Teresa Midro
11. "Zespół Downa – postępy w leczeniu, rehabilitacji i edukacji" Józef Patkiewicz
Proszę o informację, czy zamówione książki dotarły.
I muszę wprowadzić pewne, dodatkowe zasady. Zamówienia zbierane będą do czwartku do godz.16.00. Proszę również bezwzględnie w zamówieniu podawać swój nick.
W związku z powyższym, proszę o cierpliwość osoby, które zamówiły książki.
_________________ Magda - mama Karolinki (24lat) i Kubusia z zD (17lat)
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 15 Cze 2007 Posty: 6849 Skąd: z Lipówki
Wysłany: 2012-03-28, 19:16
Przepraszam, nie napisałam od razu. Przyszły w poniedziałek .
Jeszcze chciałam się dopytać dokładnie o zasady. Z racji tego, że nie mogłam się zdecydować na jedną książkę i wzięłam dwie, i to obydwie wymagające sporo czasu, chciałbym wiedzieć do kiedy mogę je trzymać.
_________________ mama Anety z zD(34l)
Zakątek Anety
Pomogła: 11 razy Wiek: 45 Dołączyła: 07 Paź 2007 Posty: 9200 Skąd: Gillingham, Anglia
Wysłany: 2012-04-03, 14:00
Moja mama czyta Egzamin, potem leci do Elusi (książka, nie mama ). Nich sié ktoś do mnie zgłosi po Żółte kółka, bez sensu odsyłać do biblioteki i pomnażać koszty wysyłek. Książkę czyta się w 20 minut i jest rewelacyjna, jak dla mnie najlepsza o małym zespolaku.
_________________ Mama bliźniaczek: Violi z zD i Nigelli (20. 08. 2007)
"It's ok not to be ok".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum