dziekuje dziewczyny za wszystkie rady:) program ministerialny nie pozwala na badanie zarodków ze wzgledu na to, ze to dosc kontrowersyjne co zrobic z takim zarodkiem jesli bedzie chory? juz samo ivf jest bardzo kontrowersyjne w naszym karju a co dopiero pgd:(
Decyzja przed Wami bardzo,bardzo trudna,musicie podjąć ją Sami ,trzeba kierować się swoimi odczuciami,możliwościami ( również tymi finansowymi),pomyśleć już teraz co będzie jak rodziców zabraknie,kto się zajmie ,podejmie trud dalszej opieki.Czy możemy obarczać opieką rodzeństwo?
Polecam do przeczytania książkę - Jodi Picoult - "Bez mojej zgody"
Wierzę że Wasza decyzja będzie przemyślana .Życzę Wam tego z całego serca.
Bo to nie chodzi tylko o nasze uczucia,nasz trud,poświęcenie,ale chodzi o godziwe i w miarę możliwości zadowalające życie naszych KOCHANYCH DZIECI.
_________________ Jola - mama Klaudii z ZD(14.10.1997) i dwóch dorosłych synów.
Pomogła: 12 razy Wiek: 50 Dołączyła: 12 Mar 2007 Posty: 4838 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-07-02, 18:01
Rozumiem, że pytasz o kariotyp rodziców? Jeśli tak, to tak.
Nasz Szymon ma translokację i miałam robione badania razem z mężem. Mamy prawidłowe
kariotypy, co oznacza, że nie jesteśmy nosicielami.
_________________ Szczęśliwa mama Janka (25) Szymka z zD (23) Jonatana (20) Jakuba z zD (18) i Noemi (16)
sabina nawijacz szczesliwa mama Sandry ,Daniela i Noela
Wysłany: 2014-07-02, 21:21
odpisalam na priv,ale napisze jeszcze tutaj-moje chlopaki maja kariotyp prawidlowy 46XY,moje nosicielstwo to 10% ryzyka na zywo urodzone dziecko-nie licza poronienia.my po badaniu biopsji kosmowki w 12tyg tylko sie modlilismy i jakos wyszlo,chcialam miec 3 dzieci i mam.
_________________ moja Sandra (26.12.2006)z ZD ,Daniel (19.09.2009)i Noel(18.07.2013)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum