A ja się zastanawiałam, czy nie wysłać Julka z Radkiem do Zaździerza na jeden tydzień ferii zimowych Nie wyślę. Nie zrobię im tego.
A wy nie mieliście jeszcze do wykorzystania jakiegoś zaległego pobytu, który był odwołany w covidzie ???
Nie. Ale rzeczywiście na któreś ferie zimowe zarezerwowałam tygodniowy pobyt Julkowi, ostatecznie jednak zrezygnowałam. Wtedy żadnej zaliczki jeszcze nie musiałam wpłacać.
_________________ Marta - mama Krzysia (ur. 8 lipca 2008) i Julka z zD (ur. 27 października 2010)
Dzięki Aniu za tak obszerną relację zniechęcającą do wyjazdu tam. Już też nie tęsknie . Ada też lubiła ten basen z ciepłą wodą, myślę że do 25st wcale by nie weszła .
Jaka jest cena turnusu?
Rachunki pewnie 50% wyższe niż kilka miesięcy temu. Utrzymanie basenu dziennie to kilka stówek. A takiego to tym bardziej. Więc ośrodek obniża koszty nie prowadząc rehabilitacji. Pewnie turnus teraz będzie kosztował 10 tyś. To może się będzie opłacać. Ale czasy nastały.
Pomogła: 14 razy Wiek: 61 Dołączyła: 11 Gru 2006 Posty: 17382 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-10-01, 09:37
Ten turnus jest poza sezonem więc chyba 6 tyś.
Piec szwankuje od dawna i wszyscy przyjeżdżają tu na basen, ale wlaściciel ma to gdzieś, a reszta...
Wcale nie chcę Was zniechecać do przyjazdu, chociaż ja raczej za takie pieniądze to wybiorę inne miejsce.
Zajęcia z pedagogiem i pisanie po śladzie - ślaczków????
Wiem , bo proszę o zdjęcia z zajęć. Nikt nie posługuje się AAC ani mówikiem, terapeuci na najniższej pensji jak mogą biorą zwolnienie. A nie bardzo ma kto ich zastąpić.
Ale to nie tak, że ludzie nie będą przyjeżdżać . Stale ktoś dzwoni i mimo że są wolne pokoje to z powodu małej liczby terapeutów nie da się ich przyjąć.
_________________ Dzieci groOszkòw
Marysia 37
Maciek i Kasia po 35
Marcin 32
Małgosia 30
Mateusz 26
Czy ktoś w tym roku wybiera się może na turnus ??? Dostałyśmy dofinansowanie i nie wiem co wybrać . Trochę kusi mnie ten turnus w Dębach Pakiet ruchowy w cenie 4700 zł.
Chłopaki dojechali wczoraj przed 17:00. Dostali pokój, w którym jest ciepło. Zjedli kolację (Radek mówi, że smaczne, świeże jedzenie), poszli na basen (jest ciepła woda!). Jakaś mama rozpoznała Julka. Była z chłopcem o imieniu Igor i mówi, że zna Julka z Murzasichla. Nie wiem, kto to jest. Może ktoś z zaglądających na Zakątek?
W rozpisce na zajęcia uwzględniono moją prośbę i Julek ma więcej godzin logopedii (częściowo za rehabilitację). Wygląda na to, że logopedka przyjeżdża dwa razy w tygodniu do ośrodka, bo kumulacja zajęć z logopedii następuje we wtorki i piątki (nie wiem więc, czy ten pomysł do końca wypali, bo np. w piątek ma godzinę logopedii, godzinę przerwy i znowu godzinę logopedii - nic, zobaczymy).
Zajęcia codziennie zaczyna od 9:20 basenem z panią Agnieszką (czy tą osławioną panią Agnieszką, to nie wiem). Potem terapia ręki i pedagog. Chwila przerwy i rehabilitacja. Zajęcia kończy o 14:20. We wtorki i piątki dochodzi logopedia, a we czwartek godzina SI.
Mało ludzi. Tona papierów do wypełnienia (telefon rozgrzał się do czerwoności). Trochę nie kumam, bo generalnie pytania były mniej więcej te same, co w dokumentach od lekarza (wypełnionych przez lekarza i dostarczonych przez Radka). Radek powiedział, że gdyby wiedział, że ma na wejściu wypełniać 15 stron, to by nie przyjechał. Dopadła go proceduralna rzeczywistość ON.
Julek szczęśliwy. Obawiam się, że szczęście jego skurczy się, gdy zacznie od dzisiaj zajęcia, ale sam pobyt w ośrodku z tatą, na pewno będzie dla nich fajny.
Koszt tygodniowego pobytu w czasie ferii 4200 zł.
_________________ Marta - mama Krzysia (ur. 8 lipca 2008) i Julka z zD (ur. 27 października 2010)
Marta jak to nie wiesz kto to Igor z Murzasichla??? Mama była z nami na dwóch turnusach , taki szczupły chłopiec blondynek co śmigał po wszystkich szczytach a mama czarnulka w kręconych włosach .
Cena turnusu trochę powala.
Dzięki Angela. Tak myślałam, że to ten chłopiec. Podpytywałam Radka o mamę, ale mówił, że miała czepek na głowie, a chłopiec wg niego nie miał (chyba) zD. Więc mąż mnie zmylił.
Dzisiaj nastąpiła awaria na basenie. Muszą go przefiltrować i wezwać sanepid do zbadania próbki wody. Wyrażają nadzieję, że basen szybko ruszy. Radek już się odgraża, że jak basen nie ruszy, to wraca w środę. W gruncie rzeczy basen to główny powód wyjazdu do 12 Dębów vel Leśnego Zakątka...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum