Już przeszło tydzień temu napisałam pismo z jednoczesną prośbą o rozmowę do Pełnomocnika Prezydenta m.st. Warszawa ds. równego traktowania w sprawie nierównych praw dzieci pełno i niepełnosprawnych do edukacji w Warszawie. Jak już napisałam to ciśnienie mi zeszło i na razie nie wysłałam... Nie ma to jak wylać z siebie żal, choćby na papier. Ale dzisiaj dostałam odpowiedź z Biura Edukacji, na moje zapytanie, w których szkołach specjalnych podstawowych są wolne miejsca, dla nieprzyjętych w naborze dzieci z niepełnosprawnościa intelektualną znaczną ze sprzężeniem - i dostałam odpowiedź - że NIE Ma WOLNYCH MIEJC dla takich dzieci. Rodzice mogą złożyć wniosek, to oni gdzieś je upchnął - oczywiście ładniej to napisali. No to znów myślę o jakiejś interwencji.
_________________ Maria, mama Krzysia z zD ur. 19.11.2013 r.
W końcu wczoraj wysłałam prośbę do pełnomocnik ds. równego traktowania prezydenta Warszawy o spotkanie - naświetlając problem dotyczący nierównego dostępu do edukacji w Warszawie dzieci pełno i niepełnosprawnych.
_________________ Maria, mama Krzysia z zD ur. 19.11.2013 r.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum