Pomogła: 13 razy Wiek: 59 Dołączyła: 11 Gru 2006 Posty: 15543 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-04-25, 10:52
Marto masz badania i wiesz jaki masz cholesterol. Zaczynasz pić zieloną herbatę i po3 miesiącach badasz poziom cholesterolu. I już wiesz czy Ci pomogło czy nie.
_________________ Dzieci ponadPółwiecznego groszka
Marysia 35
Maciek i Kasia po 33
Marcin 30
Małgosia 28
Mateusz 24,
Maksymilian 17lat (17.06.2005)
W razie czego też się zgłaszam Też zwróciłam uwagę na ten sam fragment opracowania co Marta o obniżeniu cholesterolu przy piciu 3 szklanek zielonej herbaty. Będę starać się pić choć jedną, choć nie lubię.
_________________ Maria, mama Krzysia z zD ur. 19.11.2013 r.
Zaciekawił mnie temat zielonej herbaty. Od dawna piję ją w ilości około 1/2 l bo bardzo ją lubię. Nie myślałam o niej w wymiarze zdrowotnym Przyszło mi do głowy, że moze coś jednak jest na rzeczy: cholesterol całkowity mam w normie, nawet trochę poniżej, frakcje dobrego i złego w normie. Zaciekawiło mnie, że jemy z M to samo /dietetycznie, beztłuszczowo ze względów kardiologicznych M/ i o dziwo on ma problem cholesterelowy a ja nie. /niestety , nie znosi zielonej herbaty
Wobec tych nowinek-idę zaparzyć herbatkę Pokażę mu tekst i może to go przekona do picia zielonej herbaty
_________________ "To przewrotne szczęście miewa różne wymiary".
Pomogła: 13 razy Wiek: 59 Dołączyła: 11 Gru 2006 Posty: 15543 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-04-26, 11:16
baronek napisał/a:
Zrozumiałe, Tomek.
Aniu, czyli wsadzasz mnie do grupy badawczej. Statystycznie jednak po tym eksperymencie nic nie udowodnię.
Sobie tak. Obniżysz cholesterol i zyskasz.
Rodzice którzy podają zieloną herbatę też są zainteresowani czy ich pociesze pomaga czy nie. Jak pomaga polecają innym jak nie, to nie polecają i są jak my cięci na tych, którzy polecają
_________________ Dzieci ponadPółwiecznego groszka
Marysia 35
Maciek i Kasia po 33
Marcin 30
Małgosia 28
Mateusz 24,
Maksymilian 17lat (17.06.2005)
No wydaje mi się, że my nie jesteśmy cięci na tych rodziców co polecają coś z własnego doświadczenia, tylko na tych, którzy powołują się na badania (które okazują się nie do końca sprawdzone), czy wręcz robią religię z suplementacji. Przynajmniej ja.
_________________ Maria, mama Krzysia z zD ur. 19.11.2013 r.
Zamieszczam też tutaj, bo dotyczy (trochę przynajmniej) tematu pokonferencyjnego.
gr0szek napisał/a:
Popełniłem dwa teksty do nowego "Informatora" Bardziej Kochanych.
Jeden to rozbudowana wersja artykułu o EGCG - dotyczy szerszego zakresu suplementów.
Drugi, króciutki o szukaniu informacji w sieci (IMHO za krótki)...
Umieściłem je na stronie independent.academia.edu\GrochowskiT. Jeśli byłyby kłopoty z dostępem - proszę o info, będę umieszczał jeszcze gdzieś indziej. Przyjemnej lektury
_________________ Tomek - ojciec M z zD (już 17 lat), M (24 lata), M (26 lat), M (30 lat), M+K (33 lata), M (35 lat)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum