Wysłany: 2015-11-12, 20:53 Firefox pokazuje zakątek jako witrynę niebezpieczną
Wczoraj nie miałam problemu a dziś co chwilę przy logowaniu albo przełączaniu tematów czy stron Firefox pokazuje mi,że zakątek to witryna niebezpieczna i że utraciła certyfikat i że może ktoś się pod nią podszywa,żeby ukraść hasła itp. W paski mam kłódkę i taki trójkąt,że witryna nie dostarcza informacji o swej tożsamości. Ma tak ktoś? Czy jesteście w stanie to sprawdzić? Dodam,że pokazuje mi się to i na komórce i na laptopie.
Pomogła: 11 razy Wiek: 45 Dołączyła: 07 Paź 2007 Posty: 9200 Skąd: Gillingham, Anglia
Wysłany: 2015-11-12, 21:10
Ja teraz weszlam przez mozzilę więc już wszystko ok.
_________________ Mama bliźniaczek: Violi z zD i Nigelli (20. 08. 2007)
"It's ok not to be ok".
kabatka admin Założyciel forum i Stowarzyszenia "Zakątek 21"
Pomogła: 1 raz Wiek: 47 Dołączyła: 28 Wrz 2006 Posty: 14639 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-11-12, 21:13
Przepraszamy za niepokój, który w Was wzbudził dziś Zakątek Odświeżaliśmy certyfikat SSL (czyli bezpieczny certyfikat https) i nie zadziałało to tak, jak się spodziewaliśmy. Ale w godzinach popołudniowych po rozmowie z konsultantem nazwy.pl - zaczęło działać.
Od godziny około 18:00 powinno być wszystko OK. Jeśli dalej macie problemy, to mogą być lokalne na waszym komputerze, czyli najpierw proszę zrestartować przeglądarkę, być może potrzeba wyczyścić pliki cookies, a być może wystarczy kombinacja klawiszy CTRL F5 w Firefoxie lub Internet Explorer.
Jak jeszcze będą problemy, to proszę podać jakiś screen czy zdjęcie z komunikatem błędu i piszcie tutaj lub na admin@zakatek21.pl
No znowu mam ten problem... Ale tylko w telefonie. Ja już nie wiem czy to jakiś wirus czy ogólne zabezpieczenia... Mój domowy informatyk rozkłąda ręce. Zrobił mi aktualizacje, zainstalował inna przeglądarkę i przez chwilę było dobrze, a wczoraj znowu na firefoxie (wcześniej używałam safari) nie otworzyło mi zakątka, bo strona niebezpieczna i nijak nie mogę tego obejsc na własne ryzyko... Dobrze, że komputer chociaż już działa ....
Jakich przeglądarek używacie w telefonach?
_________________ Sylwia - mama Wiktora (ur.21.02.2006) i Igorka z zD (ur.05.08.2009)
Ja najczęściej wchodzę na zakątek przez link z poczty. Ale teraz z ciekawości weszłam normalnie wpisując adres i też weszłam bez problemu. Wyszukiwarka Safari.
No znowu mam ten problem... Ale tylko w telefonie. Ja już nie wiem czy to jakiś wirus czy ogólne zabezpieczenia... Mój domowy informatyk rozkłąda ręce. Zrobił mi aktualizacje, zainstalował inna przeglądarkę i przez chwilę było dobrze, a wczoraj znowu na firefoxie (wcześniej używałam safari) nie otworzyło mi zakątka, bo strona niebezpieczna i nijak nie mogę tego obejsc na własne ryzyko... Dobrze, że komputer chociaż już działa ....
Jakich przeglądarek używacie w telefonach?
No właśnie jest dobrze : https . Czasem działa , czasem nie . Wiktor kazał mi jeszcze sprawdzić przeglądarkę Browser, więc mam jeszcze jedno koło awaryjne
_________________ Sylwia - mama Wiktora (ur.21.02.2006) i Igorka z zD (ur.05.08.2009)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum