Pomogła: 14 razy Wiek: 61 Dołączyła: 11 Gru 2006 Posty: 17779 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-11-04, 19:29 Zaświadczenie o niekaralności
Chciałam jechać z klasą Maksa na wycieczkę do fabryki bombek. Mogę jeśli przyniosę zaświadczenie o niekaralności.
No to mi się odechciało
Podobno wydaje je każdy sąd i podobno od ręki.
Koszt 20 zł i nie ma na nim daty ważności
KRK
_________________ Dzieci groOszkòw
Marysia 37
Maciek i Kasia po 35
Marcin 32
Małgosia 30
Mateusz 26
Czytałam, że wymaganie tych zaświadczeń to nadinterpretacja przepisów. Tak samo, jak wymaganie ich od dotychczasowych nauczycieli. Zaświadczenia o niekaralności mają przedkładać nowozatrudnieni nauczyciele. W niektórych szkołach poszli jeszcze dalej - zakazali nauczycielom kontaktów z rodzicami przez watsappy, massengery i inne komunikatory. Paranoja.
_________________ Marta - mama Krzysia (ur. 8 lipca 2008) i Julka z zD (ur. 27 października 2010)
Kornelia będąc na studiach też musiała sobie to zaświadczenie załatwić , ponieważ ma praktyki w szpitalu . To było w czerwcu , a listopadzie władzom uczelni się przypomniało że muszą jeszcze raz iść po to zaświadczenie bo tamto było ogólne do pracy z ludźmi , a teraz jeszcze muszą mieć do pracy z dziećmi.
W sumie nawet nie wiem czym to się różni , ale co muszą dwa razy kasę wydać żeby dwa razy stać w kolejce to nikogo nie obchodzi.
Pomogła: 14 razy Wiek: 61 Dołączyła: 11 Gru 2006 Posty: 17779 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-11-05, 16:36
baronek napisał/a:
W niektórych szkołach poszli jeszcze dalej - zakazali nauczycielom kontaktów z rodzicami przez watsappy, massengery i inne komunikatory. Paranoja.
U nas na zebraniu wychowawczyni powiedziała, ze zdjęcia będą wysyłane na stronę uczeń.edu.pl, gdzie wszyscy uczniowie mają konta, więc założyła grupę dla nas rodziców. Do tej pory mieliśmy zdjęcia na Whatsappa
_________________ Dzieci groOszkòw
Marysia 37
Maciek i Kasia po 35
Marcin 32
Małgosia 30
Mateusz 26
No właśnie _ Igora wychowawczyni też założyła grupę na whatsupie, wrzuciłą tam jedną fotkę z wrześniowego spaceru, a teraz po wycieczce, tylko krótko napisała jak było i że zdjęcia na szkolnym fb... A ja nie zaskoczyłam skąd ta zmiana...
Moje koleżanki pobierające krew w sieciówce też musiały załatwiać zaświadczenia, choć przecież zawsze przy pobraniu krwi obecny jest przecież rodzic...U nas nie było takich wymogów (nie ma oddziału dziecięcego).
_________________ Sylwia - mama Wiktora (ur.21.02.2006) i Igorka z zD (ur.05.08.2009)
W szkole Julka nie ma (na szczęście) takich idiotyzmów. Jadę dzisiaj z ich klasą do stolarni i zaświadczenia o niekaralności nie musiałam załatwiać. Zdjęcia na grupie klasowej (watsapp) nadal otrzymujemy. Chwilo trwaj!
_________________ Marta - mama Krzysia (ur. 8 lipca 2008) i Julka z zD (ur. 27 października 2010)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum