Wystarczy napisać prośbe,dołączyć zaświadczenie o dochodach,orzeczenie o niepełnosprawności i wskazania od lekarza i wisłać na adres:
Fundacja Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy
ul.Niedzwiedzia 2a
02-737 Warszawa
_________________ Mama niepełnosprawnej Wiktorii(ur.24.06.1999) i Adasia(ur.8.01.2006)
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Sie 2008 Posty: 1416 Skąd: pomorskie
Wysłany: 2009-05-07, 15:50
Malwino, czy mogłabyś napisać mi jak nazywają się te programy logopedyczne z których korzystacie? Dawidek też ma problemy z mową i nie stać mnie na tak drogie oprogramowanie.
Dziewczyny a ja mam pytanie nie wiem czy w dobrym wątku ale innego nie znalazłam.Jakiej maty używacie do masażu z ozonem czy bez? Ja ostatnio sobie pożyczyłam i nie wiem czy można ją używać dla naszych dzieciaczków
_________________ Monika mama Piotrusia z ZD (ur. 10.02.2007)
Piotrusiowi blog
Dostaliśmy dzisiaj odpowiedz z mopru w sprawie rowerka.
Mamy dofinansowanie !!! ,tylko nie może na fakturze zabraknąć słów Z PODSTAWKĄ DO ĆWICZEŃ STACJONARNYCH !
_________________ marzenia
mama Rafała 11.1999 z zd i Eryka 7.1998 oraz Wiktora 1.2010
Grażynko trzymam
Mam nadzieję i Wy dostaniecie to dofinansowanie.A jaki planujecie kupić rower w razie pozytywnej odpowiedzi ? My dostaliśmy czas aż do 15 lipca na przyniesienie fakturki po tym jak wczoraj podpisałam umowę w moprze.
Ale mam nadzieję w nowym tygodniu już zanieść fakturę, myślę że w kilka dni powinna dojść do nas z Chocenia.
_________________ marzenia
mama Rafała 11.1999 z zd i Eryka 7.1998 oraz Wiktora 1.2010
Mam pytanie do bardziej niż ja biegłych osób w sprawie dofinansowania z PEFRON-u.
Ponoć można się starać o dofinansowanie do kombinezonów Tera Togs właśnie z PEFRON-u(ich cena to 2600 zł). Czy wiecie jaki to może być program i na jakich warunkach to się odbywa?
_________________ Beata, mama Natalki oraz Jasia z ZD
Pomogła: 4 razy Wiek: 47 Dołączyła: 08 Lut 2008 Posty: 3037 Skąd: z domu
Wysłany: 2010-06-29, 08:43
Na wniosek o dofinansowanie do sprzętu rehabilitacyjnego, w pcpr, czyli tam gdzie turnusy, przynajmniej u nas tak jest, a pieniądze, jeżeli są, bo u nas nie dali, są z pfronu rzeczywiście.
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 15 Cze 2007 Posty: 6849 Skąd: z Lipówki
Wysłany: 2010-10-06, 19:38
Byłam dziś w NFZ i chciałam pieczątkę: nie podlega refundacji, na wniosku o rower rehabilitacyjny. Nie da rady, nie robią tego , choć jeszcze w zeszłym roku robili(widziałam tak podbity druczek). Pan mi nie uwierzył, że takie coś kiedykolwiek było. Musiałam napisać podanie, zostawić w kancelarii i teraz mam czekać na pismo w tej sprawie.
_________________ mama Anety z zD(34l)
Zakątek Anety
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 15 Cze 2007 Posty: 6849 Skąd: z Lipówki
Wysłany: 2010-10-06, 21:13
Wiem o tym. Ja właśnie chciałam taki dopisek na wniosku o rower, że nie podlega refundacji. To jest potrzebne jak starasz się o dofinansowanie np. w jakiejś fundacji. Okazało się, że nie mogą mi tego napisać na miejscu(przejechałam 50km) tylko musiałam napisać podanie, zostawić i przyślą mi tą odmowę do domu.
_________________ mama Anety z zD(34l)
Zakątek Anety
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum