Pomogła: 35 razy Dołączyła: 09 Mar 2011 Posty: 8813
Wysłany: 2011-10-12, 18:37
Grażyna i na konsultacje też nie chodzicie?
_________________ BaHa mama Antka
W każdym razie - jestem happy bo dostane wczesne wspomaganie i jeszcze do OWI moge jeździc to mi wyjdzie około 3 godzin rehy w tygodniu bo cos też prywatnie niuni zapłacę -już mi się pyszczycho smieje:) a to dzięki OWI C-n właśnie:)
Nie, teraz Tomek chodzi do OERW w Ustroniu Nierodzimiu i tam mamy wszystko. A Cieszyn hmmmmm...... i tak nigdy nie miał czasu, wolnych terminów i w ogóle niczego
agulek napisał/a:
sądzę, ze dlatego iż o ile pamiętam ( bo okoo 2004 roku chodziłam z innym dzieciatkiem) to OWi C-n to jest do7rż, a reszta to tam jakieś swietlice są terapeutyczne czy coś och chyba nie pomyliłam...
W momencie jak dziecko rozpoczyna naukę automatycznie kończy się uczęszczanie na wczesną interwencję i wczesne wspomaganie. Nawet dr Kasprzyk przyjmuje dzieci do 7 roku życia. od 7 roku trzeba do niego trzeba jeździć do B-B.
Wysłany: 2011-10-13, 18:05
W W-wie Owi do 7-8 roku życia, lub kiedy dziecko idzie do szkoły, ale zawsze można przyjść na konsultacje i po poradę.
Ja osobiście polecam [...] Byłam tam i jestem bardzo zadowolona z obsługi, warunków i rehabilitacji mojego dziecka. Jest tam fajna rodzinna atmosfera. A najważniejsze jest to, że jest to najtańszy ośrodek w całej Polsce przy bardzo nowoczesnych metodach rehabilitacji również w kombinezonach TheraSuit i TheraTogs. Serdecznie polecam. Drodzy rodzice nie przepłacajcie w innych ośrodkach.
[...]
Reklama, patrz regulamin forum Zakątka 21.
Poza tym - jesteśmy w wątku o Ośrodkach Wczesnej Interwencji, a to nie to samo co turnusy rehabilitacyjne.
kabatka
Teraz i i mnie moje OWI o palpitację serca przyprawia, atmosfera niechęci, nikt nikomu nie patrzy w oczy, obgadywanie, kilka mało kompetentnych Pań, wizyty 2 razy w miesiącu, aktualnie tylko z pedagoga korzystam i dowiedziałam się, że mi psychologa zmienili i uf dzięki Bogu, bo sama miałam prosić o te zmianę lub rezygnować. Idzie tam człowiek i chce pogadać i coś się dowiedzieć i trochę wyżalić ale i usyszeć dobre słowo, a potem sie okazuje, że Cie Pani za plecami obsmarowuje. O WWR niewiele wiedzą, jeszcze mi powiedzieli, że jak dostane to do nich juz nie będe mogła jeżdzić! Co jest wierutną bzdurą!
_________________ Mama Aleksandra ur. 03.07.2003 r. Juliana z zd ur. 16.02.2010 r. i Franciszka ur. 09.04.2015 r.
Wiek: 45 Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 343 Skąd: Białogard
Wysłany: 2011-12-20, 10:07
Z tego co pamiętam według prawa tylko w jednym ośrodku można korzystać z zajęć wczesnego wspomagania rozwoju. Jeśli korzysta się z zajęć w dwóch różnych ośrodkach to w razie kontroli jednemu z tych ośrodków zabiorą pieniążki za już przeprowadzone zajęcia.
_________________ mama Mateuszka ur.28.08.2000 i Maciusia
z ZD ur. 18.09.2007
Wysłany: 2011-12-20, 10:08
kropka79 napisał/a:
Z tego co pamiętam według prawa tylko w jednym ośrodku można korzystać z zajęć wczesnego wspomagania rozwoju. Jeśli korzysta się z zajęć w dwóch różnych ośrodkach to w razie kontroli jednemu z tych ośrodków zabiorą pieniążki za już przeprowadzone zajęcia.
.......i mogą wystawić rachunek do zapłaty.
Z zajęć w OWI na Pilickiej już nie korzystamy (mamy w przedszkolu). Julek w OWI bywa raz na pół roku na konsultacjach, głównie u psychologa i logopedy. Te konsultacje polegają wyłącznie na pogadaniu przeze mnie o postępach/braku postępów u Julka. Panie uśmiechają się, notują, "przepytają" Julka dla świętego spokoju papierów. Szkoda mi czasu na te spotkania (kompletnie nic nie wnoszą), nawet jeśli są tylko dwa razy w roku.
Julek obecnie jest pod opieką pedagoga specjalnego i psychologa w przedszkolu.
Podejrzewam, że gdy będzie kończył ten etap edukacji, potrzebne będą jakieś papiery do szkoły. Czy muszą być z Pilickiej?
_________________ Marta - mama Krzysia (ur. 8 lipca 2008) i Julka z zD (ur. 27 października 2010)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum