Dopiero sobie usiadłam w domu. Majka otworzyła buzie, a potem zaczęła płakać. Ale się nie ruszała więc ząb zrobiony. Idzie w poniedziałek na kolejną wizytę.
Czy wy lapisujecie/lakierujecie zęby?
Ale dzielna Maja
Mój Krzyś ma lakierowane zęby co trzy miesiące, podczas wizyty kontrolnej. Tak jak Adam Boszki lubi czyszczenie zębów, a jeszcze bardziej pana dentystę, Choć sama nie jestem taka pewna co do jego profesjonalizmu.-bo już drugi raz przy sprawdzaniu stanu uzębienia, dyktował pielęgniarce, że połowa zębów u Krzyśka była leczona, mimo iż nie ma ani jednej plomby - to też go lubię, bo synek uwielbia do niego chodzić. Ponieważ ortodontę też mamy w tym samym budynku to dzięki temu i do niej się przekonał. Ona do Krzysia chyba nie do końca, bo się pytała, czy jej nie pogryzie
_________________ Maria, mama Krzysia z zD ur. 19.11.2013 r.
Ola ma lakierowane zęby mniej więcej dwa razy w roku
W piątek byłyśmy na wizycie kontrolnej w hospicjum- po kilku latach od leczenia i usuwania tam. Lekarka polakierowała Werce zęby, a ledwie wyszliśmy- Łucja dała jej pić
Następna wizyta koniec maja. Nam powiedziano, że co trzy miesiące trzeba jej lakierować.
_________________ mama Weroniki z Z.D.(ur.17 01 2007) i Łucji (już pełnoletniej ;) )
My co trzy miesiące lakierujemy za darmo. Lekarz dentysta od razu nam powiedział, że dzieci niepełnosprawne maja za darmo. Ja bardzo często chodzę z Krzysiem na prywatne wizyty, bo nie mam siły do lekceważącego podejścia lub nieprofesjonalnego podejścia niektórych lekarzy, ale akurat myślę, że polakierują wszędzie tak samo. Dentysta mówił, że na ortodontę będziemy czekać 3 lata tam gdzie on przyjmuje, a okazało się, że 3 tygodnie. Więc może Iga i terminy na NFZ u Was będą szybkie.
_________________ Maria, mama Krzysia z zD ur. 19.11.2013 r.
Czy możecie mi wskazać miejsce gdzie jest napisane, że dzieci niepełnosprawne mają za darmo lakierowanie / lakowanie? Oczywiście po tych 8 latach życia.
Lakowanie - zęby przednie?
Lakierowanie - bruzdy w trzonowcach?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum