Wczoraj zaliczyliśmy przegląd uzębienia Juliana. Czyściutko. Odetchnęłam.
Niby oglądam mu zęby, żeby wyłapać jakiś ubytek, ale co stomatolog ze szkiełkiem i światłem, to stomatolog. Rozważam podjęcie próby założenia Julkowi aparatu ortodontycznego. Pogadam we wrześniu z ortodontą. Zobaczymy.
_________________ Marta - mama Krzysia (ur. 8 lipca 2008) i Julka z zD (ur. 27 października 2010)
Z zalecenia ortodonty ( jesteśmy cały czas pod opieka Uniwersyteckiego Centrum Stomatologii w Poznaniu - tam gdzie robią konferencje) Igor miał wczoraj wyrywana 8. Jedyna jak wyrosła ( nie ma pozostałych zalążków ) ale krzywo i naciskała na resztę . Termin był 3 razy przekładany od sierpnia , ale w końcu się udało Igor był bardzo dzielny. Usiadł bez problemów na fotelu, bez piśnięcia przyjął zastrzyk ze znieczuleniem, a potem nacięcie dziąsła. Potem zaczął już trochę tracić cierpliwość i chciał przerwę. Po przerwie nie był jednak cały czas gotowy i trudno byli wrócić do zabiegu. Przy zakładanie szwu pociągnął ręka i nitka wyszła… Ta cześć przeciągała się, było dużo gadania i negocjacji… W końcu udało się zalozyc ten szew i szczęśliwi, przytuleni opuściliśmy gabinet.
Cały czas jestem pod wrażeniem jednej lekarki- stażystki. Nie dosyć ze była śliczna, to z taka cierpliwością do niego przemawiała i mu wszystko tłumaczyła - No anioł
Dziś odpoczywamy w domu, policzek opuchnięty, dostał Ibum w syropie i zjadł kaszkę na śniadanie. Jest dumy z sobie.
_________________ Sylwia - mama Wiktora (ur.21.02.2006) i Igorka z zD (ur.05.08.2009)
Wielkie brawa dla Igora
To bardzo niełatwe. Przyjąć znieczulenie na klatę, potem wytrzymać zabieg, dać się zaszyć, a jeszcze potem nie przygryzać znieczulonego miejsca. Dzielny Igor. Bardzo!
_________________ Marta - mama Krzysia (ur. 8 lipca 2008) i Julka z zD (ur. 27 października 2010)
Majka ma 8. Nie wiem po co jej te zęby. Znaczy o tym numerze w kolejności. Taki zabieg chyba nie przejdzie. Po zaplombowaniu jedynek. Myje zęby rano i wieczorem. Bez gadania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum