Mam problem, Pani nie chce przyjąc wniosku o dofinansowanie ponieważ Jadowniki mają wpis jako organizator ale brakuje im wpisu jako ośrodek do "jakiejś" tam bazy i z dofinansowania nici
_________________ Julia- mama Kingi z zD 07.03.2007 i Kuby 28.03.2013
Alicja złotousty Założycielka forum i stowarzysznia Zakątek 21
Pani ma obowiązek przyjąć wniosek!
To nie ona go rozpatruje!
Poza tym jak mamy Ci pomóc skoro nie napisałaś o co konkretnie chodzi?
_________________ Od osoby z zespołem Downa nie warto odwracać głowy.
Gdy człowiek spojrzy w jego oczy,może w nich ujrzeć świat,w którym każdy chciałby żyć...
Istnieje coś takiego jak "Rejestr ośrodków i organizatorów turnusów dla osób niepełnosprawnych", dana placówka organizująca wypoczynek dla osób niepełnosprawnych musi mieć taki wpis(tzn. 2 wpisy), Jadowniki posiadaja tylko wpis jako organizator i dlatego PEFRON nie może dofinansować turnusu
Dzwoniłam do Jadownik, czekają na wpis ale kiedy go dostaną nik nie wie...
Alicja złotousty Założycielka forum i stowarzysznia Zakątek 21
Jednym PFRON może dofinansować innym nie?
dziwna sprawa...
Gdy człowiek spojrzy w jego oczy,może w nich ujrzeć świat,w którym każdy chciałby żyć...
Czy jest możliwość przełożenia dofinansowania na inny turnus?
Nie możemy pojechać do Jadownik ale może udałoby nam sie wybrać gdzieś w drugiej połowie roku
Sama wybierasz gdzie chcesz jechać na turnus (masz zdajecie miesiąc na wskazanie miejsca i w jakim czasie , powinno pisać na decyzji), pytanie tylko czy jeszcze coś znajdziesz?
U mnie w mieście PFRON żąda okazania dochodów za poprzedni kwartał powołując się na rozporządzenie z dn 15 listopada 2007 w sprawie turnusów rehabilitacyjnych Dz.U. Nr 230,poz 1693 par 5.
Przeglądnęłam (tak na szybko) dziennik ustaw i nie widzę o tym wzmianki
---> Klik
Jak jest w Waszych miastach? jakich dokumenty zabieracie ze sobą?
Może pomoże mi ktoś z wykształceniem prawniczym ?
Wysłany: 2008-04-10, 19:23
U nas też nic nie chcieli.
Dzisiaj przysłali na pozytywną decyzję o dofinansowaniu.
Dla Bartka-783
dla mnie-522
Mam jeszcze pytanie,bo na wniosku o wyborze turnusu rehabilitacyjnego mam do wypełnienia:
-dane organizatora (my jedziemy na turnus w drugim terminie do Mrzeżyna więc wpisałam PCTP,natomiast potrzebne są mi jeszcze :
dane ośrodka,w którym odbędzie się turnus,może macie gdzieś na wierzchu dokładne dane z adresem ?
_________________ Aneta mama Bartka ur.27.09.2003r z.D. i Nikoliny
Aneta, chcesz dane ośrodka w Jadownikach czy w Mrzeżynie, bo nie zrozumiałam. W każdym razie adres znajdziesz na pierwszej stronie w temacie Jadowniki Mokre i na drugiej stronie tematu o Mrzeżynie (Janusz podał link) będzie link do strony internetowej ośrodka Turnusy rehabilitacyjne>>>
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum