Wiek: 41 Dołączyła: 16 Maj 2008 Posty: 194 Skąd: Warszawa Mokotów
Wysłany: 2009-01-03, 17:58 Renta socjalna
Kiedy dziecku przysługuje renta socjalna?????
Szukam i szukam całego neta przekopałam i nadal nie wiem jakie jest kryterium wiekowe do enty socjalnej??
Pomocy
_________________ Aneta mama Kubusia z ZD 13.10.2005 I Julci 24.09.2007
"Tylko dzieci potrafią zatknąć kij w piasku, uznać, że jest królową i obdarzyć go miłością."
Antoine de Saint-Exupéry
eelusiaa trajkotek Ela - mama anielskiej Izy, Adama, Nataniela, Maksa
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 25 Sty 2007 Posty: 2352
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 15 Cze 2007 Posty: 6849 Skąd: z Lipówki
Wysłany: 2012-10-17, 21:02
Doczytałam o Dominiku(ptaszynka44), że dostał rentę socjalną na pięć lat. Więc nie ma tak lekko, że raz się pójdzie i z głowy. Choć Aneta ma na stałe. Elu, a orzeczenie o niepełnospawności na ile macie wystawione?
_________________ mama Anety z zD(34l)
Zakątek Anety
Grażynko dzisiaj przeczytałam Twoje pytanie spieszę odpowiedzieć Orzeczenie mamy też na pięć lat do 2015 r.Rybnik tak daje,może kolejne będzie na stałe,albo i nie.
Hej. Potrzebuję pomocy. Czy jest osoba, która pracuje w ZUSie, albo orientuje się w przepisach dotyczących renty socjalnej? Jeśli jest już taki wątek proszę o scalenie.
_________________ Magda, mama ślicznego Maleństwa
Alicja złotousty Założycielka forum i stowarzysznia Zakątek 21
_________________ Od osoby z zespołem Downa nie warto odwracać głowy.
Gdy człowiek spojrzy w jego oczy,może w nich ujrzeć świat,w którym każdy chciałby żyć...
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 15 Cze 2007 Posty: 6849 Skąd: z Lipówki
Wysłany: 2014-09-25, 12:53
A co konkretnie Cie interesuje? Nie pracuję w ZUSie, ale Aneta pobiera rentę rodzinną. Tak ogólnie to mogę coś powiedzieć, na zawiłe problemy to chyba infolinia najlepsza.
_________________ mama Anety z zD(34l)
Zakątek Anety
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum