Iga, ja mam nadzieję, że to pomoże na zgrzytanie zębami (choć i tak u Maćka już jest lepiej), na jego namiętne, całodniowe machanie rękami przy buzi, a jeśli, by po tym chodził spać o 21 a nie o 23 to byłoby super
?
Olam, gdzie jesteś??
Ola mówiła, że Kaja przestała zgrzytać zębami po terapii
Wysłany: 2013-10-07, 18:50
Ja polecam w 100% tą terapię. Przeszłam sama i synek też ma za sobą cykl. Mi pomogło na kręgosłup, mam wysunięty dysk i straszne bóle z tym związane, często muszę przyjmować nieprawidłowe pozycje w pracy, boli kark, barki, głowa. Ogółem mi pomaga i czuję efekty. Marcinek jeszcze nie opowiadał o swoich przeżyciach ale zawsze spokojnie leży na terapii We Wrocławiu znam 2 panie, które prowadzą tą terapię ale korzystamy tylko z pomocy jednej pani, która jest po prostu kochana. Zainteresowanych namiarami proszę o wiadomość na priv
_________________ Monika- mama Marcinka z zD (ur.27.09.2011) Marcinek
Alicja złotousty Założycielka forum i stowarzysznia Zakątek 21
_________________ Od osoby z zespołem Downa nie warto odwracać głowy.
Gdy człowiek spojrzy w jego oczy,może w nich ujrzeć świat,w którym każdy chciałby żyć...
Wysłany: 2014-10-15, 09:32
Filip jest po 5 zabiegach.
Zabiegi bardzo lubi, wbiega do ośrodka z wielkim entuazjazmem, osteopatę uwielbia i w czasie zabiegu leży jak zahipnotyzowany (no może oprócz ostatniego razu, kiedy trochę go nosiło).
Efekty- faktem jest, że zbiegło się to czasowo z ruszeniem w mowie. Filip zaczął naśladować zwierzaki, próbuje powtarzać samogłoski. Chce się komunikować, choć brak mu nadal narzędzi. Standardowo ciężko ocenić, na ile jest to związane z zabiegami, na ile z prowadzoną terapią, na ile z "rozwojem własnym".
Niestety nie zauważyłam wpływu na zgrzytanie zębami i "kumkanie", a liczyłam na to.
Co mogę na pewno powiedzieć o działaniu osteopatii- to ostatnio Fi poszedł na zabieg z zawalonymi drogami oddechowymi. Bezpośrednio po zabiegu zaczął intensywnie odksztuszać zalegającą wydzielinę, aż do odruchu wymiotnego i w dwa dni było po infekcji :)
Chodzimy do ASGO na Marcelińskiej w P-niu. Do p. Łukasza Ciesielskiego.
_________________ Agnieszka- mama Filipka 20-08-2010
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum