wczoraj Artha powiedziała mi, że od lipca będzie weryfikacja osób, któe pobierają zasiłek i świadczenie pielęgnacyjne i ona słyszała od pani z urzędu, że osobom na KRUSie świadczenie/zasiłek zostanie odebrane....
wierzyć mi się nie chce..
czy ktoś z Was o czymś takim choćby słyszał? bo ona jest pewna tego co mówi
_________________ Agnieszka-mama: Konrada (06.07.2004) oraz bliźniaków:Michałka z ZD i Milenki (17.08.2008)
Pomogła: 35 razy Dołączyła: 09 Mar 2011 Posty: 8813
Wysłany: 2013-03-16, 07:47
Rzeczywiście tak ma być. Rząd uznał że jak ktoś jest rolnikiem i ma ziemię, to jest jego praca i ma z tego tytułu dochody, a więc nie należy się świadczenie pielęgnacyjne. Też jestem zła i uważam to za niesprawiedliwie.
_________________ BaHa mama Antka
Wysłany: 2013-03-16, 08:17
Jeżeli nie jesteś właścicielką, lub współwłaścicielką hektarów to tak. Biorą pod uwagę np. fakt,że ziemia należy do Twojego męża, jesteś jego żoną i poprzez wspólnotę małżeńską jesteś współwłaścicielką gruntu. Myślę sobie, że jest to kolejny bubel prawny i będzie zaskarżony do NSA, ale to może potrwać.
też jestem na krusie
Sobalinka co gmina to inna interpretacja
u nas jako że dziecko orzeczenie o niepełnosprawności od urodzenia zmiana nas nie dotyczy tak mi pani powiedziała
też jestem na krusie
Muszę zadzwonić po niedzieli, mam znajomą w opiece i mam nadzieję, że gdyby tak było, to by mnie uprzedziła. Podczas naszej ostatniej rozmowy poinformowała mnie tylko, że w lipcu muszę podjechać podpisać nowe papiery w związku z tą dodatkową 100.
_________________ Agnieszka-mama: Konrada (06.07.2004) oraz bliźniaków:Michałka z ZD i Milenki (17.08.2008)
No super bo rolnik da sobie radę z niepełnosprawnym dzieckiem i z pracą ! po prostu weźmie dziecko na plecy i pójdzie w pole rolnikom nic tylko kapie manna z nieba
_________________ mama Kasi 2000 Bartka 2002 i Mańka z zd 05.07.2011
Pomogła: 35 razy Dołączyła: 09 Mar 2011 Posty: 8813
Wysłany: 2013-03-16, 18:06
Ano chore, proponuję żeby jednak przyjeżdżać na protesty pod sejm.
Zawsze mamy w plecy, nigdy nie należały mi się żadne dodatkowe pieniążki typu "rodzinne" bo przecież wg państwowych przeliczników ilość pola, jaką posiadamy, robi z nas ludzi, którzy powinni pławić się w luksusie ( a do niedawna mieliśmy aż całe 10 ha )
aj, ręce i cycki opadają
tak mi wpadło do głowy... zabiorą rolnikom to rozdadzą pozostałym jako podwyżkę 200-stu złotową będzie z czego byle nie z własnej kieszeni
Ja też tak pomyślałam i to jest niesprawiedliwe bo przecież każdy który wychowuje niepełnosprawne dziecko powinien dostawać pieniądze a w tym kraju tylko kombinują jak wziąć innym co by dać drugim.
Jak by tego było mało sami w rządzie wypłacają sobie gigantyczne premie i nie tylko
Wiem,że nie w temacie ale Basia ma fajną liczbę postów : 7777
_________________ Kiedyś chciałam mieć wszystko a teraz nie mam nic.
Dookoła mnie śmiech i radość, a u mnie cisza i spokój.
Wysłany: 2013-03-17, 15:35
My posiadamy ,,gospodarstwo rolne,,ale tylko posiadamy.Nic w nim nie robimy,żadnych dopłat nie bierzemy.Mąż odziedziczył po rodzicach.Nie mamy czasu na to ,żeby być rolnikami.bo musielibyśmy umrzeć z głodu.Mąż,żeby utrzymać rodzinę pracuje od rana do wieczora.Dzięki temu,że byłabym na świadczeniu(do lipca jestem na zasiłku dla bezrobotnych)wiązalibyśmy jakoś koniec z końcem.Po prostu jestem załamana.Teraz to chyba ja będę musiała iść do pracy...ale tylko gdzieś na nocki.Podłość.
_________________ Edyta mama Paulinki(ur.27.09.1996), Kingi(ur.18.05.2002) i Mateusza ZD(ur.15.03.2008)
Wysłany: 2013-03-17, 19:55
Coś powyżej 5 h.Mam nadzieję,że to nie wejdzie w życie,bo na prawde nie wiem co zrobimy.Teraz już jest ciężko.Maż ma sentyment do tej ziemi i nie chce się jej pozbyć.
_________________ Edyta mama Paulinki(ur.27.09.1996), Kingi(ur.18.05.2002) i Mateusza ZD(ur.15.03.2008)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum