Pomogła: 4 razy Dołączyła: 06 Kwi 2011 Posty: 2832 Skąd: z dużego pokoju :)
Wysłany: 2013-03-18, 16:21
teraz jak porosły drzewa to zobaczcie jak to sie ma jak byście przekształcili działki pod zalesienie ( co rok większe pieniążki) tylko nie ścinajcie drzewek bo kare wam wlepią nawet za ścięcie samosiejek są mega kwoty
lepiej przejdź się zapytać do najbliższego ARiMR ŻEBYŚCIE NIC NIE MIELI ZA TO ŻE ZIEMIA ROLNA A PORASTAŁY DRZEWA TYLKO JAK SIĘ BEDZIESZ PYTAŁA NIE ZDRADZAJ SWOICH DANYCH.
nie wiem jak to jest al e kilka lat temu za zalesione grunty przysługiwała ,,leśna renta ,, przez 30 lat po kilka tysiaków rocznie od ha tylko ze trzeba było ten las ogrodzic i kosić między drzewami
zapytaj sie w Agencji i działaj kilka tysiaków rocznie Ci wleci
Wysłany: 2013-03-18, 16:49
Dziękuję za informacje.Muszę się przejść i podpytać,bo widzę,że te przepisy są bardzo zagmatwane.Tylko,czy ja mogę coś załatwić,jeżeli gospodarstwo jest na męża.Ja jestem tylko,a może aż żoną.
_________________ Edyta mama Paulinki(ur.27.09.1996), Kingi(ur.18.05.2002) i Mateusza ZD(ur.15.03.2008)
Kochani ! u nas już wiadomo ze kto jest na krusie od czerwca będzie mieć zabrane świadczenie pielęgnacyjne dziś dzwonili do mnie ....
Kazali w maju pisać odwołanie które powiedzieli że i tak odrzucą
SUPER
_________________ mama Kasi 2000 Bartka 2002 i Mańka z zd 05.07.2011
Kochani ! u nas już wiadomo ze kto jest na krusie od czerwca będzie mieć zabrane świadczenie pielęgnacyjne dziś dzwonili do mnie ....
Kazali w maju pisać odwołanie które powiedzieli że i tak odrzucą
SUPER
TO JEST NIESPRAWIEDLIWE
_________________ Agnieszka-mama: Konrada (06.07.2004) oraz bliźniaków:Michałka z ZD i Milenki (17.08.2008)
baaaa ! niesprawiedliwe ! A kiedy sprawiedliwość była po stronie rolników
Osoby na ZUSIE mogą być ubezpieczone przez państwo kiedy mają dziecko niepełnosprawne ponieważ nie pracują tylko zajmują się dzieckiem a w KRUSIE juz tego nie ma bo rolnik może łączyć pracę i opiekę nad niepełnosprawnym dzieckiem ! może też sobie opłacić ubezpieczenie oczywiście bo ma niewiarygodnie wysokie dochody .
Mam nadzieję że to zostanie sprostowane bo inaczej będę cieńko kwiczeć
u nas na samą dietę Mańka świadczenie pielęgnacyjne nie wystarcza a co zrobię bez tego ? A jeszcze leki pieluchy itp.
no nic mi nie mów, przecież to dosłownie kpina
moja kolezanka, króra ma niejednokrotnie około 5 tys. dochodu miesięcznie bedzie dostawała, a ja, której małżonek ma 5 ha pola już nie
wpieniłam sie tylko i tyle! idę sprzątać, będę efektywniejsza bo mam nerwa
_________________ Agnieszka-mama: Konrada (06.07.2004) oraz bliźniaków:Michałka z ZD i Milenki (17.08.2008)
No i dobrze sprzątaj bo tyle nam zostało
ja tez posprzątam potem pójdę pracować w gospodarstwie a Mańka wsadzę w beczkę żeby mu się nic nie stało (jak ja będę pracowała ) bo przeciesz muszę zarobić na jego utrzymanie i na KRUS
No i dobrze sprzątaj bo tyle nam zostało
ja tez posprzątam potem pójdę pracować w gospodarstwie a Mańka wsadzę w beczkę żeby mu się nic nie stało (jak ja będę pracowała ) bo przeciesz muszę zarobić na jego utrzymanie i na KRUS
Sobalinka Niech mąż Cię odpisze od gospodarstwa zrezygnuj z KRUSU i w Gminnym Ośrodku Pomocy Społecznej zgłoś się , opłacają ubezpieczenie społeczne i zdrowotne osobom sprawującym opiekę nad dzieckiem niepełnosprawnym a jednocześnie nie pracujacym. Jeśli się sytuacja nie zmieni nic innego nie pozostaje zrobić . Tak na 100 procent nie jestem tego pewna ale będę się dowiadywać . Dziś wstępnie otrzymałam taką informację w gminnym ośrodku pomocy społecznej . Trzeba zweryfikować tą informację i działać .
Nie zdążyłam edytować ale mój wcześniejszy wpis jest juz nieaktualny
Okazuje się że trzeba w GOPSIE przedłożyć rezygnację z KRUSU tyle że załatwienie tej rezygnacji z ubezpieczenia w KRUSIE jest trudne do wykonania w wielu przypadkach nie wykonalne Wiem zawiłe ale to w jaki sposób byłam informowana przez kolejnych pracowników tych urzędów również nie było zbyt czytelne , nie jestem przekonana co do tego czy mają pojęcie jak interpretować przepisy w związku z nadchodzącymi zmianami ... Telefonów wykonałam kilkanaście a co jeden to o czym innym mi mówili
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 06 Kwi 2011 Posty: 2832 Skąd: z dużego pokoju :)
Wysłany: 2013-03-22, 16:29
osmiora napisał/a:
Nie zdążyłam edytować ale mój wcześniejszy wpis jest juz nieaktualny
Okazuje się że trzeba w GOPSIE przedłożyć rezygnację z KRUSU tyle że załatwienie tej rezygnacji z ubezpieczenia w KRUSIE jest trudne do wykonania w wielu przypadkach nie wykonalne Wiem zawiłe ale to w jaki sposób byłam informowana przez kolejnych pracowników tych urzędów również nie było zbyt czytelne , nie jestem przekonana co do tego czy mają pojęcie jak interpretować przepisy w związku z nadchodzącymi zmianami ... Telefonów wykonałam kilkanaście a co jeden to o czym innym mi mówili
jeżeli przejdziesz na ubezpieczenie męża to można łatwo tylko orzeczenie trzeba spisać
i ja się czepiają to świadków 2 sąsiadów i sołtysa
Julka a skąd masz takie info ?
Mój małż jest też na KRUSIE w związku z tym słyszałam że ja właśnie bym musiała zrezygnować z tego ubezpieczenia . Żeby to zrobić potrzeba świadków w postaci sąsiadów a oni z kolei muszą poświadczyć że nigdzie nie pracuję o sołtysie nic mi nie wiadomo .
Myślę że to zbyt proste i moze się nie udać .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum