Jest kilka w Warszawie mających kontrakt z NFZ. Pilicka i Balkonowa są największe, czy najlepsze kwestia oceny... Są też prywatne, które mają umowy np. Ośrodek na Puławskiej
_________________ Elizka mama Jagódki z ZD (25.04.2013) oraz Lilki (12.12.2011)
Do OWI na Pilickiej niestety nie mogę się dodzwonić, próbuję od kilku dni (dzwonię na numery ze strony www). Czy mógłbym w międzyczasie prosić o dokładniejsze namiary na te inne ośrodki (Balkonowa, Puławska)?
Pomogła: 15 razy Wiek: 59 Dołączyła: 07 Maj 2008 Posty: 5867 Skąd: Chylice/Piaseczno
Wysłany: 2016-07-04, 10:44
Cześć.
Na Pilicką najlepiej jest podjechać osobiście i poprosić o szybki termin pierwszej wizyty.
Z tego co pamiętam, to w wakacje też mieliśmy rożne konsultacje, więc nie powinniście czekać do września.
_________________ Anka - mama PIOTRKA (14.04.2008), Ani (34) żony Mateusza, Jacka Juniora (31) męża Oli, Łukasza (29) i babcia Franka, Staśka, Stefana, Róży, Kazika i Felka :) oraz Józka i Zuzi
Ja się na Pilicką dodzwoniłam w wczoraj i usłyszałam, że nie ma sensu jechać z dzieckiem160 km na godzinę zajęć raz czy dwa razy w tygodniu, a poza tym to u nich czeka się 2 lata w kolejce...
Czy ktoś mi może polecić OWI na wschód od Stolicy? Może Siedlce, może Łosice?
Ja się na Pilicką dodzwoniłam w wczoraj i usłyszałam, że nie ma sensu jechać z dzieckiem160 km na godzinę zajęć raz czy dwa razy w tygodniu, a poza tym to u nich czeka się 2 lata w kolejce (...)
Zgadzam się z tym. Co innego raz na trzy miesiące pokonać taką trasę w celu konsultacji (choć systematyczne konsultacje na Pilickiej w pewnym momencie też stały się mechanicznym odbębnieniem papierkowej roboty ), a co innego systmatycznie jeździć na zajęcia.
Ja pokonywałam dużo krótszy dystans - 40 km w jedną i 40 w drugą i wierz mi, że w pewnym momencie miałam tego serdecznie dość.
Na stronie Sowarzyszenia "Bardziej Kochani" jest informator "Z myślą o Tobie", gdzie na przedostatniej stronie masz listę punktów, ośrodków wczenej interwencji i stowarzyszenia. Poszukaj może tam.
Stamtąd wypisałam dla Ciebie trzy miejsca, do których możesz zadzwonić i popytać
Białystok - Ośrodek Wczesnej Pomocy Dzieciom Upośledoznym "Dać Szansę" tel. (85) 745 05 21
Biała Podlaska osrodek wczesnej interwencji tel. (83) 344 38 52
Siedlce Stowarzyszenie na Rzecz Osób z Zespołem Downa "Zawsze Razem" tel. 531 984 481
Czasem to, czego szukamy daleko od nas, mamy tuż pod nosem. Powodzenia!
_________________ Marta - mama Krzysia (ur. 8 lipca 2008) i Julka z zD (ur. 27 października 2010)
Pomogła: 14 razy Wiek: 61 Dołączyła: 11 Gru 2006 Posty: 17535 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-08-29, 14:51
Kretoperz napisał/a:
Dziękuję miłym paniom za odpowiedz. :)
Do OWI na Pilickiej niestety nie mogę się dodzwonić, próbuję od kilku dni (dzwonię na numery ze strony www). Czy mógłbym w międzyczasie prosić o dokładniejsze namiary na te inne ośrodki (Balkonowa, Puławska)?
Pozdrawiam
FIlia Owi na Bielanach mieści się w budynku przychodni zdrowia przy ul.Wrzeciono 10Ctu namiary
_________________ Dzieci groOszkòw
Marysia 37
Maciek i Kasia po 35
Marcin 32
Małgosia 30
Mateusz 26
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum