Czy ktoś aktywował i złożył wniosek o dodatkowe 500 dla dziecka niepełnosprawnego?
Ja właśnie próbuję i wychodzę z siebie... bo niby przeszłam przez etapy, dane uzupełniłam, orzeczenie dodałam, przeszłam na podpis elektroniczny i kółko się kręci...i kręci...i kręci...Proszę czekać, trwa wysyłanie danych.... Ale jakich danych?!skanu 2 stron orzeczenia? 3 razy wyszłam, wylogowałam się i zalogowałam ponownie i dalej to samo...
_________________ Sylwia - mama Wiktora (ur.21.02.2006) i Igorka z zD (ur.05.08.2009)
Czy ktoś aktywował i złożył wniosek o dodatkowe 500 dla dziecka niepełnosprawnego?
Ja właśnie próbuję i wychodzę z siebie... bo niby przeszłam przez etapy, dane uzupełniłam, orzeczenie dodałam, przeszłam na podpis elektroniczny i kółko się kręci...i kręci...i kręci...Proszę czekać, trwa wysyłanie danych.... Ale jakich danych?!skanu 2 stron orzeczenia? 3 razy wyszłam, wylogowałam się i zalogowałam ponownie i dalej to samo...
No patrz Sylwia, a na ostatnim posiedzeniu Rady prezes od IT chwalił się, że wszystko hula aż miło PUE nie radzi sobie z oblężeniem i przeciążeniem. Niestety.
_________________ Marta - mama Krzysia (ur. 8 lipca 2008) i Julka z zD (ur. 27 października 2010)
Pomogła: 14 razy Wiek: 61 Dołączyła: 11 Gru 2006 Posty: 17535 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-06-22, 10:22
My w zeszłym roku od razu po wypełnieniu dostaliśmy wiadomość. Mailem dostaliśmy wiadomość że jest i Tomek pobrał kod i numer bonu z konta ZUSowkiego. Z zeszłym roku szybko i dobrze to działało
_________________ Dzieci groOszkòw
Marysia 37
Maciek i Kasia po 35
Marcin 32
Małgosia 30
Mateusz 26
Sylwia, ale wszystkie orzeczenia w trakcie pandemii są wydłużone z automatu. Gdy odpowiednim rozporządzeniem zostanie zakończona pandemia, będą dwa miesiące na zrobienie nowego orzeczenia. Można również zdalnie zdobyć nowy dokument. Składasz papiery, komisja zbiera się zdalnie, bez udziału dziecka i orzeka na podstawie przysłanych dokumentów.
Jesteśmy w tej samej sytuacji. Julkowi kończy się orzeczenie 30 czerwca. Miałam zdalnie mu załatwiać teraz, ale zrobię to po powrocie z wakacji.
_________________ Marta - mama Krzysia (ur. 8 lipca 2008) i Julka z zD (ur. 27 października 2010)
No ja to wiem. Ale jakoś tak glupio wysyłać nieaktualne.... Nie wiem jak by to rozpatrzyli... Chyba , ze faktycznie liczy się data wejścia w życie ustawy i stan na wtedy.
_________________ Sylwia - mama Wiktora (ur.21.02.2006) i Igorka z zD (ur.05.08.2009)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum