Mi miesiąc od złożenia wniosku mija w piątek . Jak składałam o nowy zasiłek pielęgnacyjny z racji nowego orzeczenia , to dzwoniły, ze mam przyjechać podpisać decyzję. Ciekawe czy teraz tez będzie telefon
_________________ Sylwia - mama Wiktora (ur.21.02.2006) i Igorka z zD (ur.05.08.2009)
Agata, ja też przez empatię, a decyzję przysłano nam tradycyjnym listem.
Decyzja jest, pieniędzy brak. A napisane, że świadczenie będzie wypłacane do ostatniego dnia każdego miesiąca.
_________________ Marta - mama Krzysia (ur. 8 lipca 2008) i Julka z zD (ur. 27 października 2010)
Dostałam telefon, że mam przyjechać i uzupełnić pytania jak Majka funkcjonuje itp. Więc jadę nabuzowana. Wcześniej obdzwoniłam poł Zakątka z żalami. Oczywiście wchodzę z szabelką. Macham. Pytam o podstawę prawną a pani: nie ma, jak nie chce nie mam obowiązku uzupełniać tego dokumentu. Czytam pytania, a tem wszystkie dotyczące ustalenia, kto odprowadza składaki i ostatnie odnośnie opieki nad Majka. Oczywiście Pani mi tłumaczy, że chcą tylko na wszelki wypadek zabezpieczyć się, żeby nie okazało się, że nie odprowadzają składek a powinni. Zobaczymy co dalej.
Zadzwoniła dziś do mnie pani z gminy, że mam przyjechać odebrać dezycję. Pojechałam zaraz po pracy. Dostałam swój egzemplarz, podpisałam ten, który został i pani spytała mnie czy pracuję. Potwierdziłam i miałam wypisać taki mały papier, że mam umowę o pracę. Nie pytałam po co, ale może muszą udokumentować dlaczego wcześniej nie pobierałam świadczenia ?
Faktycznie - co urząd, to inne pomysły
_________________ Sylwia - mama Wiktora (ur.21.02.2006) i Igorka z zD (ur.05.08.2009)
Pomogła: 14 razy Wiek: 61 Dołączyła: 11 Gru 2006 Posty: 17589 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-02-06, 09:24
A jaki jest program? Ciesz się że nie będziesz wypełniać papieròw na komisję wojskową. Tam też sporo papieru i wiadomości do wprowadzenia w system, żeby można było po wszystkim wykreślić taką osobę z systemu.
_________________ Dzieci groOszkòw
Marysia 37
Maciek i Kasia po 35
Marcin 32
Małgosia 30
Mateusz 26
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum