Wysłany: 2009-03-14, 19:54 WW, muszą uwzględniać JAKOŚĆ węglowodanów, to PODSTAWA !!
WW, tj. WYMIENNIKI WĘGLOWODANOWE, wyłącznie JAKO; NISKIE węglowodany, TAK!!
PODPOWIEDŹ:
Na śniadanie zalecane są; 5 WW. Stanowi to ok. 100 gram ciemnego chleba, lub ok. 5 sztuk gotowanych ziemniaków tj. ok. 400 gram, tychże ziemniaków.
Oczywiście 1 WW to 10 gram węglowodanów przyswajalnych.
Ja pomagam mojemu lekarzowi i dostosowałam te wymienniki do tabel tzw. NISKIE węglowodany.
Uzyskałam wyraźną STABILIZACJĘ; poziomu cukru po spożyciu:
100 gram ciemnego chleba podnosi NIESTETY poziom cukru o ok. 40% wzrostu.
400 gram ziemniaków gotowanych podnosi poziom cukru do 20% wzrostu.
Ryż podnosi ok. 18%, a banan 20% czyli nisko.
Chleb pszenno-żytni o ok. 74% wzrostu tj. tak jak czysta glukoza, i to jest istny HORROR !!.
Są to OGROMNE różnice wzrostu poziomu cukru, NIE UWZGLĘDNIONE w tabelach z WW !!!!!!.
Czemu ludzie o tym NIE WIEDZĄ i męczą się, nie mogąc opanować POZIOMU CUKRU ?!.
Osoby które będą się opierały WYŁĄCZNIE na przeliczaniu WW, tj. przyswajalne węglowodany, i będą brały pod UWAGĘ wyłącznie ILOŚĆ, nie patrząc na jakość, powtórzę na JAKOŚĆ !!, A WIĘC nie będą wiedziały jak wysoko podnosi się cukier po poszczególnych produktach,
to SZALEJĄCE CUKRY będą u Nich Z A W S Z E !! i NA zawsze, z W I A D O M Y M I
KONSEKWENCJAMI.
Należy uregulować poziom cukru po spożyciu, do niskiego tzw. ZALECANEGO, w miarę stabilnego,
a wtedy nasz lekarz będzie miał łatwiejsze zadanie.
(..) Nie zamieszczamy reklam - zapytaj najpierw o zgodę na ich umieszczenie (admin@zakatek21.pl).
Alicja
DOSTOSUJ swoje WW do tabel z NISKIMI węglowodanami, a zobaczysz ogromną zmianę, i wyraźną STABILIZACJĘ, poziomu cukru. Jednak po przeczytaniu i przemyśleniu tekstu poziom CUKRU nie zacznie się stabilizować. Należy ZATEM zmiany wprowadzić SAMEMU, czyli ZAMIENIĆ produkty ZJADANE !!!, w cukrzycy, a wtedy DOPIERO zaobserwujemy ZMIANĘ i POLEPSZENIE stanu zdrowia.
W Y S T A R C Z Y zapoznać się z treścią książki !!!;
pt………: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Są tam tabele z różnymi produktami. My wybieramy tabele tzw. ZALECANE i DOZWOLONE. Wykluczamy produkty tzw. ZAKAZANE. Zaczynamy wtedy dopiero, O P A N O W Y W A Ć nasz cukier !!.
Ewa O. W-wa
Alicja złotousty Założycielka forum i stowarzysznia Zakątek 21
_________________ Od osoby z zespołem Downa nie warto odwracać głowy.
Gdy człowiek spojrzy w jego oczy,może w nich ujrzeć świat,w którym każdy chciałby żyć...
Wysłany: 2009-03-14, 21:12 WW, muszą uwzględniać JAKOŚĆ węglowodanów, to PODSTAWA !!
Alicja napisał/a:
Ale o co chodzi ???
ODPOWIEDŹ:
Jeśli Ktoś ma cukrzycę i WW pokazane tak jak w artykule, to spada Mu ta wiedza jako premia od życia. Ale ma problem, bo nie ma aktywnego linku dla siebie oczywiście, bo został wycięty. Może ta wiedza być naprawdę potrzebna, osobom chorym na cukrzycę, również.
To tak jak 2+2=4.
Pozdrawiam, WSZYSTKICH CHORYCH.
Ewa
Alicja złotousty Założycielka forum i stowarzysznia Zakątek 21
Wysłany: 2009-03-14, 21:16 Re: WW, muszą uwzględniać JAKOŚĆ węglowodanów, to PODSTAWA
EwaOpalska,W-wa napisał/a:
ODPOWIEDŹ:
Jeśli Ktoś ma cukrzycę i WW pokazane tak jak w artykule, to spada Mu ta wiedza jako premia od życia.
Nie przesadzaj....
_________________ Od osoby z zespołem Downa nie warto odwracać głowy.
Gdy człowiek spojrzy w jego oczy,może w nich ujrzeć świat,w którym każdy chciałby żyć...
Wysłany: 2009-03-14, 21:52 Re: WW, muszą uwzględniać JAKOŚĆ węglowodanów, to PODSTAWA
Alicja napisał/a:
EwaOpalska,W-wa napisał/a:
ODPOWIEDŹ:
Jeśli Ktoś ma cukrzycę i WW pokazane tak jak w artykule, to spada Mu ta wiedza jako premia od życia.
Nie przesadzaj....
ODPOWIEDŹ:
Skoro tak napisałeś tzn. że kwestionujesz wiedzę o WW, którą ja przedstawiłam tym artykułem. Znajdź drugie miejsce, aby ktoś podawał wzrost poziomu cukru, tak jak na tej stronie,
ADRES……….:
(..) Nie zamieszczamy reklam - zapytaj najpierw o zgodę na ich umieszczenie (admin@zakatek21.pl).
Alicja
Podają wszędzie tylko WW jako wymiana gram za wymianę, też gramatury.
NIIIIIIIGDZIE! nie znajdziesz w całej Europie takich wyników i badań jakie wykonują naukowcy z INSTYTUTU IRL KRAKÓW, to na pewno, na 100%.
Poszukaj i wycofasz wtedy to (nie przesadzaj), bo to nie chodzi o reklamę i zarabianie tylko o szlachetność i przekaz WIEDZY, której nie MA.
Dla ludzi którym CUKRY SZALEJĄ i nie mogą ich opanować, ciągle mówiąc o WW jako o wymianie gram na gramy, a nie o rzeczy NAJWAŻNIEJSZEJ, tj. o jakości. Tego to ja już nie rozumiem.
Pozdrawiam EWA O. W-wa
Identyczne teksty, całkowicie identyczne, są na wielu innych forach - wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "niskie węglowodany" i wszędzie podawany jest ten sam link .
Na wielu mają już Jej dość...
_________________ Iwona, mama Ani z zD (30.01.1990 - 10.09.2023)
Wysłany: 2009-03-14, 22:26 W prawidłowym odżywieniu człowieka wiedza to PODSTAWA !!.
stokrota napisał/a:
Identyczne teksty, całkowicie identyczne, są na wielu innych forach - wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "niskie węglowodany" i wszędzie podawany jest ten sam link .
Na wielu mają już Jej dość...
ODPOWIEDŹ:
Masz rację to jest wiedza, którą ludzie, nią zainteresowani rozpowszechniają, wszędzie gdzie mogą za darmo i ze szlachetności. Ale tylko tacy którzy są nią zachwyceni. Te artykuły pisze przecież jeden człowiek tj. Dr inż. Jarosław MICHAŁ konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW. Artykuły są wynikiem przeprowadzonych setek badań laboratoryjnych i tworzą wiedzę, która na rynku nie jest znana i burzy teorie skostniałe. Dlatego rozpowszechnia się plaga otyłości i cukrzycy typu 2. Teorie są nowe, ale mówią o prawdach przyrodniczych, a nie tworzą i czynią kpiny z INTELIGENCJI ludzkiej, jak te SKOSTNIAŁE.
Pozdrawiam, Ewa.
P. S. Jak czytasz i mówisz, że mają tej wiedzy dość, to wróć tam i zobacz czy ktoś tam zadał choćby jedno merytoryczne mądre pytanie. Podpowiem Ci, nie znajdziesz, bo ludzie wolą narzekać, chorować, męczyć się, labidzić, no i boją się nowej wiedzy, którą należy sobie sprawdzić, a to już wysiłek nie lada. Lepiej narzekać, to przykre, ale niektórzy lub coraz więcej ludzi WYGRYWA.
Wysłany: 2009-03-14, 22:37 Re: W prawidłowym odżywieniu człowieka wiedza to PODSTAWA !!
EwaOpalska,W-wa napisał/a:
Masz rację to jest wiedza, którą ludzie, nią zainteresowani rozpowszechniają, wszędzie gdzie mogą za darmo i ze szlachetności.
Hmmm, zastanawiam się w takim razie, dlaczego takiej cennej wiedzy nie przekazuje się chorym na cukrzycę w sposób jak najbardziej szlachetny i za darmo, czyli w gabinetach diabetologicznych...
_________________ Iwona, mama Ani z zD (30.01.1990 - 10.09.2023)
Margola moderator Członek Stowarzyszenia - rzecznik prasowy
Wiek: 50 Dołączyła: 26 Lut 2008 Posty: 7779 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-03-15, 10:05
...i w dodatku dlaczego pisze się, jakby się używało debilnych darmowych translatorów, zamiast rzetelnie podać tę wiedzę w szlachetnie polskim języku, jak na badania z Krakowa, miasta z tradycjami, przystało....
dobra, ignoruję, zgodnie ze staropolską zasadą: gość w dom, słoma na wycieraczkę (c) Margola
_________________ Margola Mama Karola 13.03.2002, Kasi 30.06.2010 i ciocia Marcinka z zD (08.05.07)
W ludzkim sercu toczą walkę dwa wilki. Jeden jest pełen złości i nienawiści. Drugiego przepełnia miłość, przebaczenie i pokój. Zwycięży ten, którego karmisz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum