Nikt dawno na ten temat nie zaglądał, ale może ktoś tu jeszcze zajrzy i mi pomoże...
Zalogowałam się na to forum, ponieważ potrzebuję wsparcia... Po krótce opowiem moją historię...
Jakiś czas temu byłam w ciąży, niestety ciąża obumarła (serduszko dziecka przestało bić), po badaniach genetycznych okazało się, że dzidziuś miał również zespół Downa w wyniku translokacji roberstonowskiej 21;22. Kazano zrobić mi i mężowi badania. Zrobiliśmy bez wahania.
Przyszły wyniki... okazało się że jestem nosicielką... wiadomość ta była dla mnie szokiem... załamałam się... Nie potrafiłam sobie tego wyjaśnić... jak to możliwe... jestem młoda, w rodzinie wszyscy zdrowi, więc skąd u mnie coś takiego...
Szukając w internecie informacji na ten temat natknęłam się na to forum i zobaczyłam, że są tu rodzice z podobnymi problemami...
Bardzo proszę o informacje czy są tu kobiety z podobnym problemem (nosicielstwo translokacji robertsonowskiej 21,22)? Jeżeli tak proszę o kontakt, bo przeszukując internet mam wrażenie że jestem sama :(
Pomogła: 15 razy Wiek: 59 Dołączyła: 07 Maj 2008 Posty: 5868 Skąd: Chylice/Piaseczno
Wysłany: 2018-07-03, 22:08
Cześć.
Na FB na Zakątku wpisz w okienku wyszukiwania "robertsonowska" i tam szukaj. Znajdziesz, nie jesteś sama
Pozdrawiam. A.
_________________ Anka - mama PIOTRKA (14.04.2008), Ani (34) żony Mateusza, Jacka Juniora (31) męża Oli, Łukasza (29) i babcia Franka, Staśka, Stefana, Róży, Kazika i Felka :) oraz Józka i Zuzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum