Z tego co wiem piracetam nasila działanie hormonów tarczycy. Mam przepisany lek z tej grupy przez endokrynologa w polączeniu z leczeniem <swojej nie dziecka> niedoczynności. Na mnie ten lek w jakiś sposób podziałał, ale nie wiem ile w tym prawdy a ile efektu placebo.
Swojemu dziecku piracetamu bym nie podała.
_________________ Aga- mama Oskarka 05-10-2007- 09.07.2008 i Niny 16.05.2013 i Igora 04.07.17
Przeczytaj o nas (troszeczkę wyżej jest post). Dr Ganowicz zaleca najpierw zrobić dziecku badanie EEG. W przypadku mojego Łukasza w póżniejszym czasie (parę miesięcy po podaniu Nootropilu) ujawniła się padaczka .Nie jest to spowodowane podawaniem nootropil, ale przy padaczce Nootropilu nie należy podawać.
_________________ Ania, mama Łukaszka z ZD (ur. 14. 08. 2006r.), Sylwii(22l) i Szymona (19 l)
A ja podawałm i teraz po kilku miesiącach przerwy w stosowaniu leku uważam, że miał na Grzesia dobry wpływ. W czasie podawania nootrpilu Grześ potrafił bardzo dobrze koncentrować się i szybko się uczył. Teraz z koncentracją jest dużo gorzej, a uczyć nie chce się wcale. Może to zbieg okoliczności. Jesienią mamy wrócić do nootropilu i wtedy przekonam się,czy obniżenie zdolności koncentracji miało związek z odstawieniem leku czy nie.
_________________ Mama Grzesia ur. 01.12.2004 r. i Łukaszka
Ostatnio nasza neurolog zaleciła Jaśkowi podawanie nootropilu.
Dr Ganowicz zaleciła przed wprowadzenie Nootropilu zrobić badania: mały układ krzepnięcia i EEG.
Czy może ktoś podawał nootropil dziecku? mieliście wykonywane takie badania? jakie były efekty podawania leku?
Maciejko scaliłam Twoj post z istniejącym wątkiem
kabatka
_________________ Beata, mama Natalki oraz Jasia z ZD
Wiek: 45 Dołączyła: 08 Mar 2009 Posty: 58 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2009-04-29, 18:42
Wiecie co przeczytałam wszysko bardzo uważnie. I mam mętlik w głowie . Podaje teraz mojemu Olafkowi od dwóch miesiecy Nootropil przepisał nam do neurolog na mowe mało mówi. Niemiał robionego badania EEG przed rozpoczęciem podawania . Olafek ma niedoczynność tarczycy, jutro wybiore sie na badania żeby sprawdzić poziom płytek. A jeśli chodzi o działanie leku to hmm wydaje sie nam że jest lepiej, przydało by sie żeby mówił wiecej. A może znacie jakieś specyfiki cud na poprawe mowy.
_________________ Szczęśliwa mama Olafa ZD 28,09,01 i Patryka
Odświeżam wątek Drogie mamy, czy któraś podaje, bądź podawała swojemu dziecku nootropil? Czy są jakieś postępy po jego podawaniu? Czy może lepiej go nie stosować?
Ostatnio laryngolog zapisała nam Nootropil w syropie, ma to pomóc w ruszeniu z mową. Stosuje może ktoś, jakieś opinie, bo już sama nie wiem czy podawać.
Nam Nootropil przepisał neurolog i ma to wspomóc koncentrację Bartka. Żadnego szału po tym nie zauważyłam . Syrop jest obrzydliwy w smaku, mój Bartek pluł nim dalej niż widział i teraz mamy przepisane w formie tabletek Memotropil.
_________________ Monika mama Julci ( 13.05.2003) i Bartosza z ZD ( 24.11.2009)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum